Hoppa till innehållet

Politiker och myndigheter.

Vi vet rätt väl vad som händer på landsbygden i Sverige. Vi vet också mycket om vad människor på landsbygden känner och tycker. Efter 25 års erfarenhet av lokal utveckling och arbete med landsbygdsfrågor har vi ett enormt nätverk och många vänner.

Våra länsavdelningar har örat mot marken och vet oftast att ett nytt projekt startat eller att ett visst möte arrangeras långt före länsstyrelsen och regionförbundet vet det.

Vi har metoder för att stötta lokala utvecklingsgrupper så att de blir framgångsrika. Och våra metoder fungerar inte bara på landsbygden, de sprider sig även till städerna och deras förorter.

Ihop med andra har vi tagit fram småskaliga, nyskapande lösningar som bygger på samarbete och lokalt inflytande. Vi är en av de drivande krafterna bakom exempel Mikrofonden, överenskommelsen om lokal återbäring av vindkraften och Bymacken, det inköpsnätverk av små drivmedelsförsäljare som bildades när de stora drivmedelsdistributörerna runt 2010 slutade leverera till tusentals små mackar.

Är det så att vi låter kaxiga så beror det nog på att vi är det. Vi vet vad vi kan och förmår. Och vi vill gärna att våra kunskaper och vår samarbetsvilja används.

Det handlar ju om att använda alla resurser på bästa sätt så att det blir balans mellan stad och land och ett hållbart Sverige där alla delar lever.

Samtala eller debattera med oss, fråga oss om saker, samarbeta med oss, låt oss komma och berätta saker vi kan. Vi ställer upp!

Läs mer om vad vi kan här