Hoppa till innehållet

Påverka och förändra.

Vi tror att du och dina kamrater vet ganska mycket om hur man driver frågor av olika slag. Men här kommer några av våra bästa tips för dig som vill skapa förändring och driva en fråga – kanske hittar du något nytt här. Lycka till!

  • Ni har bestämt er. Något måste göras. Vår skrift Kraft att förändra tar dig och dina kamrater från mobiliseringen till genomförande och utvärdering. Ni får tips på hur ni mobiliserar och förankrar, hur ni ordnar möte, delar ut arbetsuppgifter med mera. Ett särskilt kapitel handlar om att synas och höras. Det är en skrift fylld av erfarenheter och smarta tips. En vän att hålla i handen.
  • Har ni inte råd med en PR-byrå så är Westanders PR-handbok en bra ersättning och inspirationskälla. Det är alltså PR-byrån Westanders som varje år ger ut en ny upplaga av sin kostnadsfria PR-handbok och den laddas ner från deras hemsida. Det går även att beställa kostnadsfria pappersexemplar via hemsidan.
  • Det finns många lokala grupper runt om i landet som har bestämt sig för att skapa förändring inom olika områden. Ett tips är att kolla Bygdebanken och se om någon grupp har erfarenhet av det ni söker. Bygdebanken ligger på vår hemsida. Ni kan också ringa er länsavdelning eller oss på riksorganisationen, för tips på goda exempel.
  • Internet ger fantastiska möjligheter för den som vill skapa förändring. Att Facebook är utmärkt för att samlas kring en fråga vet du säkert, men det finns fler smarta saker. Namninsamling.se är en sajt som gör det lätt för dig att samla namnunderskrifter. Numera kan man även starta en podd, alltså ett eget radioprogram. Att googla ”starta podd” ger många inspirerande träffar.
  • Riksorganisationen Hela Sverige ska leva skriver regelbundet debattartiklar i olika ämnen. Vi lägger ut dem på vår hemsida. Använd dem gärna som underlag och inspiration för egna debattartiklar.