Hoppa till innehållet

Bygdebanken – Hela Sveriges kunskapsbank på nätet.

I Bygdebanken hittar du uppgifter om cirka 2 000 av våra medlemsgrupper. Bygdebanken är en guldgruva av erfarenheter och kunskaper om lokalt arbete.

Här har varje lokal utvecklingsgrupp en egen sida som de själva disponerar. Du hittar deras kontaktuppgifter och upplysningar om vad de arbetar med och har erfarenhet av.

Funderar du till exempel på att starta en affär och vill komma i kontakt med andra för att få tips, så klickar du i ”butik” i sökverktyget och får då upp en lista över alla grupper som har erfarenhet av detta. Sedan är det bara att ringa upp och prata!

Sammanlagt finns 30 olika sökbegrepp, exempelvis "nyhetsbrev", "turism", "ungdomsverksamhet", "vägar", "mackar" och "äldreomsorg".

Du kan söka på grupper per kommun eller län och få upp en lista över alla grupper i en viss kommun eller ett visst län. Du kan även lägga till aktivitet och få veta vilka grupper i ditt län som har erfarenhet av ett visst ämne. Kan vara bra om man exempelvis vill gå samman kring en viss fråga.

Klicka här för att komma till Bygdebanken

Forskning, studier, utredningar

Är du forskare, student eller utredare så är du välkommen att höra av dig till oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterliga data om de lokala grupperna i bygdebanken.

Nykomling eller uppdatering?

Är du medlem i en lokal utvecklingsgrupp och vill uppdatera era uppgifter? Då är det bara att logga in här. Om din lokala grupp inte är medlem så lägger du upp den under rubriken ”Anmäl förening”.

Har du frågor om inloggningsuppgifter kontaktar du antingen Bygdebanken: bygdebanken[at]helasverige[dot]se eller din länsavdelning