Hoppa till innehållet

Hela Sveriges utmärkelser.

Vi har i många år delat ut utmärkelser till kommuner och lokala utvecklingsgrupper som utför ett inspirerande arbete som bidrar till att skapa en bättre balans mellan stad och land.

Det finns många lokala utvecklingsgrupper som håller sina orter levande, som bygger gemenskap och sammanhållning och ser till att det finns service och arbetsmöjligheter. En av dessa får utmärkelsen Årets lokala utvecklingsgrupp som vi delar ut varje år.

Det finns kommuner som arbetar på ett medvetet sätt så att landsbygden, förorten eller skärgården i kommunen kan utvecklas. Som ser landsbygd, skärgård eller förort som lika viktiga för kommunens överlevnad och attraktivitet som tätorten. Ofta har dessa kommuner ett nära samarbete med de lokala föreningarna och utvecklingsgrupperna. Varje år uppmärksammar vi en av dessa kommuner lite extra genom vår utmärkelse Årets kommun.

Nytt för 2021 är att vi också har utsett Årets Landsbygdsutvecklare. Detta för att också kunna lyfta en enskild individ som gjort en extraordinär och inspirerande insats för landsbygden.

Klicka här för att komma till sidan om Årets kommun

Klicka här för att komma till sidan om Årets lokala utvecklingsgrupp

Klicka här för att komma till sidan om Årets landsbygdsutvecklare