Hoppa till innehållet

Bli medlem

Medlemskap i Hela Sverige ska leva Sjuhärad

Som medlem i Hela Sverige ska leva Sjuhärad betalar du ingen avgift men får tillgång till en utmärkt försäkring som är skräddarsydd för utvecklingsgrupper. Läs mer här om Byalagsförsäkringen längre ner på sidan. 

Vi erbjuder hjälp med bidragsansökningar och ger möjlighet att söka bidrag för mindre projekt som har till syfte att lyfta din bygd. t.ex. hjälp till marknadsföringskostnader mm.  Vi erbjuder utbildningar, konferenser och mycket annat som kan vara till hjälp för att lyfta just din förening och bygd.

Du som vill bli medlem i Hela Sverige ska leva Sjuhärad, KLICKA HÄR. Har du frågor, tveka inte att höra av dig.

Utvecklingsgruppernas medlemskap i " Riksorganisationen Hela Sverige ska leva" (Hela Sverige ska leva) beviljas av styrelsen för Hela Sverige ska leva Sjuhärad.


Byalagsförsäkring

När är du och din utvecklingsgrupp försäkrad genom Hela Sverige ska leva - och det kostar inte en krona extra.

- Idén med en gemensam försäkring har funnits länge. Det har nämligen visat sig att mer än hälften av de lokala utvecklingsgrupperna saknar egen försäkring, säger Claes Bergqvist som arbetat fram försäkringen för Hela Sverige ska leva.

Alla lokala utvecklingsgrupper i vårt medlemsregister omfattas

Hela Sverige ska leva har tecknat en försäkring som gäller från 1 juli 2012 för:

- alla lokala utvecklingsgrupper i vårt centrala medlemsregister

- alla kommunbygderåd

- alla länsbygderåd

En komplett grundförsäkring

Försäkringen omfattar olycksfall för både medlemmar och gäster vid alla sedvanliga arrangemang. Dessutom ingår ansvars-, rättskydds- och en egendomsförsäkring. Kort sagt är det en grundförsäkring som täcker de flesta gruppernas behov. De grupper som äger fastigheter eller har anställda behöver ordna vissa försäkringar på egen hand.

Ansvars- och rättskyddsförsäkring kan gälla om utvecklingsgruppen orsakar skada för någon annan. Exempelvis om någon skadar sig i samband med ett arrangemang eller om utvecklingsgruppen hamnar i tvist med en leverantör.

Om ni ska ha en tillställning, behöver ni inte anmäla det i förväg, ni behöver inte heller anmäla vilka som deltar.

Följ länken här för mer information