Hoppa till innehållet

KRONOBERGARE! NOMINERA NU! 10.000 kr och äran står på spel!

Sista dagen att nominera är 18:e oktober

Nominera Din Förening klicka här


Nominera Din Kommun klicka här

Inför förra årets nomineringsperiod till Årets lokala grupp och Årets kommun, intervjuade vi tidigare pristagare om vad utmärkelsen betytt för dem. Och utmärkelsen gör skillnad. Det tycker både Annicka Gunnarsson från Kristdala samhällsförening som blev Årets grupp 2018 och Regina Westas-Stedt, landsbygdsutvecklare på Vingåkers kommun som blev Årets kommun 2018.

– Andra kommuner har blivit nyfikna på oss och vårt sätt att arbeta. De ringer, skickar brev och kommer på studiebesök för att inspireras till eget arbete, berättar Regina Westas-Stedt.

Men de riktigt stora vinsterna är interna.

– Mitt arbete har fått stor skjuts framåt. Det finns ett helt annat intresse i kommunledningen och förvaltningarna för landsbygdsfrågorna. Alla ser värdet av arbetet, dörrar har öppnats och mitt arbete går mycket lättare. De till och med söker upp mig för att lära. Alla chefer jobbar nu med landsbygdsfrågorna och sprider det bland sina medarbetare, säger Regina nöjt.

– Att bli Årets lokala utvecklingsgrupp gav en extra boost i arbetet och ett erkännande till oss, säger Annicka Gunnarsson ordförande i Kristdala samhällsförening.

– Den betyder att vi gör något som är rätt och bra för bygden, fortsätter hon. 

Prissumman på 10 000 kronor gjorde de bara roliga saker för.

Strax efter prisceremonin var det julmarknad i Kristdala och föreningen bjöd alla på lokalproducerad must och tilltugg.

– Efter det firade vi med tårta och sen var styrelsen, valberedningen och ungdomsrådet på middag och festade.  Man kan säga att vi njöt upp pengarna. Men det tyckte vi att vi förtjänade efter allt arbete, säger Annicka som verkligen uppmuntrar alla att söka.

Klicka här för att läsa mer om Årets lokala utvecklingsgrupp och hur du nominerar till Årets lokala utvecklingsgrupp 2020.

Klicka här för att läsa mer om Årets kommun och hur du nominerar till Årets kommun 2020.