Bestorps Byalag

Om föreningen

Bildades 1996

Finns i

Östergötlands län
Linköping kommun
Vårdnä distrikt

med 450 invånare.

Kontaktperson

Göran Karlsson
Bestorps Byalag
Lindbacksvägen 9, Bestorp
590 55 Sturefors

Tel. 1: 013-408 32
Tel. 2: 073-335 90 92

Bad/Idrottsplats

Byalaget har kommunens uppdrag att sköta underhållet på badplatsen som är belägen i samhället.

IT

Var engagerade när det skulle till att installeras ADSL i samhället.

Kommunikationer

agerade när länstågen slutade att stanna i Bestorp, dock utan gehör för våra synpunkter.

Kultur

Har bedrivit mat och kulturaftnar med film och mat på olika landstema.

Miljö & Natur

Har en del år ordnat en så kallad städdag på våren, då man går runt och samlar skräp som liger på olika ställen. Har under en del år haft en så kallad ALU-arbetare anställd av kommun/arbetsförmedling

Nyhetsbrev

Har haft ett Byablad med lokal information. Har inte det nu. kommer nog att dra igång det igen.

Samlingslokaler

Har ett nära samarbete med den förening som driver samlingslokalen i samhället

Studiecirklar

Har haft studiecirkel om Bestorps historia

Trivsel/Fester

Se ovan

Vägar/Mackar

I samarbete med Föräldraföreningen arbetat för en gång och cykelväg till Sätra skola, ca 1,5 km.