Intresseföreningen Södra Ölands Järnväg

Om föreningen

Bildades 2020

Kalmar län
Mörbylånga kommun
Mörbylånga distrikt
Färjestaden

Adress

Grindmossevägen 20
38694 Färjestaden

Kontaktperson

Leif Rydberg

Grindmossevägen 20
38694 Färjestaden

Tel. 1: +46725307886

Kultur

Föreningen Södra Ölands Järnväg arbetar på ideell basis för att bevara och visa upp materiel, byggnader och arkivalier från järnvägsepoken på södra Öland.

Lokal utvecklingsplan

Föreningen har som ambition att på sikt kunna bygga upp en bit järnväg på Södra Öland och då på en ordinarie sträcka där järnvägen tidigare varit anlagd.

Turism

Föreningens ambition att kunna anlägga en järnvägssträcka på ca 4 kilometer mellan Segerstad och Torngård och där bedriva bl.a. dressincyckling under sommarhalvåret skulle bli en intressant turistattraktion för Södra Öland.