Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Färjenäs Skogsträdgård

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 2013

Finns i

Västra Götaland, Göteborg
Göteborg kommun
distrikt
Göteborg
med invånare.

Adress

Salterigatan 41
Göteborg

Skicka Epost

Besök hemsida

Kontaktperson

Lola Möller

Doktor Westrings gata 10 lgh 1202
41324 Göteborg

Verksamheten

Kultur

Färjenäs skogsträdgård syftar även till att bli en samlings- och mötesplats för människor både lokalt i området och för människor som lever i andra områden i staden. Vårt mål är att skogsträdgården skall vara en tillgång för människor från olika kulturer och olika generationer och kan också kopplas till olika aktiviteter såsom tillagning av de olika växterna på plats, demonstrationer och kurser om tillvaratagande och förädling av produkter men också andra aktiviteter som konstutställningar, konst- och keramikkurser är möjliga.

Miljö & Natur

Det grundläggande syftet med skogsträdgården är att utveckla demonstrationsträdgård som konkret visar på den potential denna odlingsform har; en odlingsform som har fått en omfattande internationell uppmärksamhet under de senaste två decennierna. Allmänheten skall också här kunna lära sig om, smaka på och använda både välkända ätliga växter (t ex äpplen, plommon, päron) men också mer ovanliga växter (som mullbär, asiatiska päron, szechuan peppar).

Uppdatera förening

Anmäl förening