Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Fembyarna ekonomisk förening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 2020

Finns i

Norrbottens län
Luleå kommun
Råneå distrikt
Råneå
med 600 invånare.

Adress

Södra Prästholm 779
955 91 Råneå

Skicka Epost

Kontaktperson

Marianne Johansson Holmfrid
Fembyarna ekonomisk förening
Södra Prästholm 779
955 91 Råneå

Tel. 2: 070-266 25 25

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Lokal utveckling i samverkan mellan fem byar

Bad/Idrottsplats

1

Bostäder

130

Egen affärsverksamhet

70

Integration/Mångfald/Jämställdhet

1

Lokal utvecklingsplan

Arbetet ska startas upp under sommaren 2020

Samlingslokaler

Bygdegårdar i 3 av byarna

Skapa jobb/Företagande

Pågår i samarbete med Luleå business region

Studiecirklar

Starta ekonomisk förening, stickcafé

Stimulera inflyttning

Arbetas med kontinuerligt

Uppdatera förening

Anmäl förening