Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Hovmantorps Segelsällskap

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 2003

Finns i

Kronobergs län
Lessebo kommun
Hovmantorp distrikt
Hovmantorp
med 3400 invånare.

Adress

Storgatan 48A
36541 Hovmantorp

Skicka Epost

Besök hemsida

Kontaktperson

Anders Karlsson

Storgatan 48 A
360 51 Hovmantorp

Tel. 1: 070-3057544

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Karneval i Hovet arrangerar marknad sista helgen i juni varje år. Vi deltog med bollkastning i många år, men har på sistone bara deltagit genom att ställa upp med högtalarel till ankracets avgöarnde.

Bad/Idrottsplats

Rottnen, som omfamnas av Hovmantorp i sin norra ände, utsågs i fjol till en av Sveriges bästa badsjöar av Expressen. Gökaskratt med camping samt Tanden och tungan är mest populära i samhället. Sedan finns ju Sandstaden i sjöns södra ände.

Barnomsorg

Kommunen garanterar barnomsorgsplats inom en månad från ansökan

Bostäder

2900 står i bostadskö, men många villatomter är framtagna på Sagoområdet i Hovmantorps västra del, ett stenkast från närmaste förskola, och på Djurhult i Lessebo när sjön Läen. Grunden är under gjutning till ett höghus med 19 lägenheter i Hovmantorp med fin sjöutsikt. Ett hyreshus med över 20 lägenheter planeras i centrala i Lessebo och på Udden i Hovmantorp kan det bli upp till 70 sjönära bostäder när sanering av marken efter glasbruksdrift är klar.

Butik

Det finns en Icabutik och en butik med orientalisk inriktning.

Egen affärsverksamhet

Segelklubben hyr ut roddbåtar, kanoter och segelbåtar

Integration/Mångfald/Jämställdhet

Vi har i tre år arrangerat sommarlovsaktiviteten Segla, paddla, ro. Den är gratis och mer än hälften av de 101 deltagarna i fjol vara utlandsfödda.

IT

Bredband med fiber håller hög klass i kommunens tätorter.

Kommunikationer

Närmare 45 tåg om dagen passerar Hovmantorp med en hel del väntan vid de två järnvägskorsningarna. Men tät trafik med Öresunds- och SJ-tåg ger tillsammans med tät busstrafik utmärkta pendlingsmöjligheter.

Kultur

Kommunen har en mycket framåt kulturskola. Det finns två blåsmusikkårer, Kosta och Glasriket Symphonic Band, tre biografer och revyföreningen Hovnarrarna som drar långväga publik till sina föreställningar.

Lokal utvecklingsplan

Har en tryckt version, som är några år gammal.

Uppdatera förening

Anmäl förening