Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Torekov By

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 2015

Finns i

Skåne län
Båstad kommun
Torekov distrikt
Torekov
med 1200 invånare.

Adress

Hamnplanen 2
269 77 Torekov

Skicka Epost

Besök hemsida

Kontaktperson

Åsa Ragnarsson

Hamnplanen 2
269 77 Torekov

Tel. 1: 0431-363180

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Torekovs Hamnfest, Torekov Open Water, Torekovs Julmarknad

Bad/Idrottsplats

Torekovs idrottsplats - Torevi

Barnomsorg

Förskola - Fiskebyn

Bostäder

Båstadhem, Sol & Hav, Jakobssons Bjäremäklaren

Egen affärsverksamhet

Turistinformation, Evenemang, Boendeförmedling, Landsortsutveckling

Kommunikationer

Bjärehalvön som är lätt att nå med bil, tåg, buss och flyg. En del av E6:an går genom Båstads kommun. Det är bara att välja om man vill vika av söder eller norr om eller till och med mitt på Hallandsås för en upptäcktsfärd på Bjärehalvön. Kastrup, Sturup och närbelägna Ängelholm Helsingborg Airport gör Bjäre lockande för både svenska och utländska besökare. Resenärer från Köpenhamn, Kastrup, Malmö och Göteborg kan enkelt ta sig med tåg till Bjärehalvön, eftersom Båstads station och Förslövs station ligger vid Västkustbanan. Välkommen!

Lokal utvecklingsplan

Utifrån en stabil, ekonomisk bas investera resurser i att*långsiktigt verka för samsyn och samordning i byn *främja föreningslivet*stödja småföretagandet *bevara, utveckla och skapa service- och tjänstefunktioner

Skola

Grundskola åk F-6 - Sandlyckeskolan

Turism

Det finns så mycket att se och göra i Torekov med omnejd. I Torekov har man erbjudit rekreation och fantastiska upplevelser sedan 1800-talet. Sälsafari, fågelexkursion eller en vandring i vitsippsskogen är några tips. Om du vill aktivera dig ytterligare kan du ge dig i kast med allt från bollsporter till klättring. Kulturlivet bjuder med viss årstidsvariation på exempelvis konst, konsthantverk, museer och kurser. Torekov med sina genuina miljöer är underbar plats för den historieintresserade.

Vandrings- & Ridleder

Lummigt och kuperat. Flackt och havsnära. Klippigt och dramatiskt. Vandrare har en tendens att återvända till Bjärehalvöns omväxlande och stundtals utmanande leder. Skåneleden erbjuder fantastisk vandring, inte minst i Torekov med omnejd. På bara några timmar kan vandrare passera avstressande skogspartier, oförglömliga Hovs hallar samt kustnära sträckor med fantasieggande fornminnen och växtlighet som tuktats hårt av västanvinden.

Vägar/Mackar

Torekovs Byamack

Uppdatera förening

Anmäl förening