Prima Prima ek för

Om föreningen

Bildades 2016

Finns i

Skåne län
Hässleholm kommun
Norra Mellby distrikt
Sösdala
med 1700 hush invånare.

Adress

Länsmansgatan 8
28010 Sösdala

Kontaktperson

Susanne Velander Vretare
Omställning Södra Rörum
Kalias väg 2
242 94 Hörby

Verksamheten

Integration/Mångfald/Jämställdhet

Integrationsintegrerande arbetsgrupp

Lokal utvecklingsplan

Utvecklingsplan för hela Sösdalabygden

Lokalt kapital

Finansiering av lokala projekt med lokalt kapital, såväl socialt, som fysiskt och monetärt.

Miljö & Natur

Uppskyltning av alla de fina natur- och kulturmiljöer som finns i bygden.

Omställning/Energi

Omställning till en resilient bygd, som klarar mer än tre dagar av inställda livsmedelsleveranser.

Samlingslokaler

Mötesplats mitt i byn under bearbetning.

Skapa jobb/Företagande

Socialt företagande, arbetsmarknadspraktik, personer långt från arbetsmarknaden och nya svenskar.

Stimulera inflyttning

Utnyttja att vi fått tågstopp 2011 och utveckla information om bygdens möjligheter och dess sociala attraktivitet.

Ungdomsverksamhet

Socialt företagande med inriktning ungdomar.

Annan verksamhet

Lokal utveckling genom underifrånarbete och med socialt företagande som en viktig del.