Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Forsmålet

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Finns i

Dalarnas län
Malung kommun
distrikt

med 550 invånare.

Adress


Skicka Epost

Besök hemsida

Kontaktperson

Elin Perjos
Forsmålet
Åsolavägen 3
782 75 Malungsfors

Tel. 1: 070-3978365

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Under året ordnar föreningen flera sammankomster av olika slag. I slutet av maj äger loppisrundan rum. Hus, garage och lador öppnas och städas ut på det som någon annan drömmer. Du som letar får en fin och trevlig tur genom byn i jakt på fyndet.Sista lördagen i juli är det dags för Malungsforsdagen. Vår egen dag i västerdalsveckan. Marknad och andra trevliga arrangemang i Forsgläntan.I september när allt har skördats ordnar vi Bondens marknad.Året avslutas i december med en julmarknad.

Bad/Idrottsplats

Badplats med brygga finns i byn. Den sköts av kommunen. Vid badplatsen har Forsmålet en slogbod med grillplats.

Barnomsorg

Kommunal förskola för alla åldrar finns.

Butik

Boa är byns hjärta. Butiken firar 2015 100 år. Den tidigare konsumbutiken drivs vidare som en egen ekonomisk förening. Vid butiken finns även Byamacken med både diesel och bensin.

Kommunikationer

Genom Malungsfors passerar riksväg 66 som tidvis under vintern är mycket trafikerad. Här går bussar mot Sälen och Malung och vidare till Borlänge.Järnvägsspår finns, men de trafikeras inte längre. Kommunen arbetar för att öppna timmerterminalen i byn igen och då även järnvägen för godstrafik.

Kultur

Visfestivalen är ett arrangemang som vi är mycket stolta över att ha i byn. Arrangeras av musikern Johan Eriksson som också bor i Malungfors. Jack Wreesvijk, Åsa Jinder, Cajsa-Stina Åkerström, Stefan Andersson och Mikael Wiehe är några av de som spelat på Forsgläntans scen.

Skola

Kommunal F-5 skola med ca 60 barn.

Vägar/Mackar

Byamannen finns med både diesel och bensin.

Uppdatera förening

Anmäl förening