Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Utandrarbygdens Fågeltorn Videsjön

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1999

Finns i

Kronobergs län
Lessebo kommun
Ljuder distrikt

med 950 invånare.

Adress


Kontaktperson

Börje Nilsson
Ljuders Hembygdsförening
Backa 15
360 53 Skruv

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Vi har ett arrangemang varje år som är ihop med Ljuders Hembygdsförening och det är guidade turer vid fågeltornet.

Bad/Idrottsplats

Nej

Barnomsorg

Nej

Bostäder

Nej

Butik

Nej

Egen affärsverksamhet

Nej

Integration/Mångfald/Jämställdhet

Ja alla är välkomna!

IT

Nej

Kommunikationer

Nej

Kultur

Fågelskådning.

Lokal utvecklingsplan

Nej

Lokalt kapital

Nej

Miljö & Natur

Fågeltorn vid en sänkt sjö. Länsstyrelsen har markområdet så det ska bli ett reservat.

Nyhetsbrev

Nej

Omställning/Energi

Nej

Samlingslokaler

Nej

Skapa jobb/Företagande

Nej

Skola

Nej

Studiecirklar

Guidade turer

Stimulera inflyttning

Nej

Tagit emot studiebesök

Ja

Trivsel/Fester

Nej

Turism

Ja guidade turer med folk från både Sverige och Danmark.

Ungdomsverksamhet

Nej

Utbildning/Kompetensutveckling

Nej

Vandrings- & Ridleder

Naj

Varit på studiebesök

Nej

Vägar/Mackar

Nej

Äldreomsorg

Nej

Annan verksamhet

Nej

Uppdatera förening

Anmäl förening