Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Tärnsjöbygdens Framtid

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Finns i

Uppsala län
Heby kommun
Nora, Uppland distrikt
Tärnsjö
med invånare.

Adress

c/o Kickans Hälsohörna, Värdshusvägen 2
74045 Tärnsjö

Skicka Epost

Besök hemsida

Kontaktperson

Kristina Hansson
Nya Tärnsjöbygdensframtid
Torbacka 103
740 45 Tärnsjö

Tel. 1: 0292-50 440
Tel. 2: 0292-510 43
Tel. 3: 070-513 25 68

Verksamheten

Bad/Idrottsplats

Östa och Färnebofjärden

Butik

Idag finns ett stort serviceutbud i samhället med affärer som täcker in det mesta av det dagliga behovet. Mataffärer, hälsokostbutik, ur och optik, klädbutik, textil heminredningsbutik, blomsterhandel, vandrarhem och en vapenhandel mm., flera matställen, frisörer och bank liksom post och utlämningsställe för systembolaget.

Skapa jobb/Företagande

Företagandet i bygden är stort med många, cirka 115 företag och då är jord och skogsbruk inte medräknade. Företagandet präglas av småskalighet och den största arbetsplatsen är Tärnsjö Garveri med 40-talet anställda.

Skola

I anslutning till Tärnsjö Garveri finns Nordens enda sadelmakeriskola med elevplatser. Utbildningen är mycket populär och man har en lång kö av sökande till skolan.

Turism

Den främsta tillgången är den natur som finns i och omkring Tärnsjö, där Färnebofjärden är en av de största tillgångarna.Förutom de naturupplevelser som man kan få inom denna nationalpark finns även andra viktiga områden som är väl värda ett besök.Ingbo källor med sitt stora utflöde av kristallklart källvatten, Pelarsalen med sitt unika skogsbestånd, Ulebo källa där vattnet kommer upp under berget eller en vandring efter kyrkstigen som utgör en del av den vandringsled som finns från Östa till Sevedskvarn.

Vandrings- & Ridleder

Vandring efter kyrkstigen utgör en del av den vandringsled som finns från Östa till Sevedskvarn.

Annan verksamhet

Företagandet i bygden är stort med många, cirka 115 företag och då är jord och skogsbruk inte medräknade. Företagandet präglas av småskalighet och den största arbetsplatsen är Tärnsjö Garveri med 40-talet anställda.I anslutning till garveriet finns också Nordens enda sadelmakeriskola med elevplatser. Utbildningen är mycket populär och man har en lång kö av sökande till skolan.Förutom ett rikt företagande finns ett aktivt föreningsliv med ett femtiotal föreningar som spelar en stor roll i samhället.Den främsta tillgången är ändock den natur som finns i och omkring Tärnsjö, där Färnebofjärden är en av de största tillgångarna.Förutom de naturupplevelser som man kan få inom denna nationalpark finns även andra viktiga områden som är väl värda ett besök.Ingbo källor med sitt stora utflöde av kristallklart källvatten, Pelarsalen med sitt unika skogsbestånd, Ulebo källa där vattnet kommer upp under berget eller en vandring efter kyrkstigen som utgör en del av den vandringsled som finns från Östa till Sevedskvarn.

Uppdatera förening

Anmäl förening