Oaxens Bygdegårdsförening

Om föreningen

Bildades 1928

Finns i

Stockholms län
Södertälje kommun
distrikt
Mörkö
med 100 invånare.

Adress

Oaxen
15393 Mörkö

Kontaktperson

Elisabeth Karlsson
OAXENS BYGDEGÅRDSFÖRENING
Oaxen
153 93 Mörkö

Tel. 1: 0722-110180

Arrangemang lokala marknader

Julmarknad

Egen affärsverksamhet

Uthyrning av samlingslokaler. Övernattningsrum i Härbärget där det finns fyra rum med 14 bäddar. Sommarkafé och julmarknad.

Kommunikationer

SL-buss till färjestället på Mörkö. Linfärja från Mörkö till Oaxen.

Kultur

Bygdegårdsföreningen arrangerar när tillfälle ges olika kulturevenemang. Intressant industrihistoria beskriven på flera skyltar. Kalkugn som byggnadsminne.

Miljö & Natur

Säregen och intressant natur efter nedlagt kalkbruk. Rik flora på kalkgrund. Natura 2000-skydd för del av ön.

Samlingslokaler

Bygdegården