Kyrkstigen

Uppsala län
Heby kommun
Nora, Uppland distrikt
Tärnsjö

Adress

c/o Axel Hermansson, Nordmyra Videtorp 141
74045 Tärnsjö

Kontaktperson

Axel Hermansson
Kyrkstigen
Nordmyra 141
74045 Tärnsjö

Tel. 1: 0292-50309
Tel. 2: 070-5134094

Kultur

Gammal kyrkstig.

Miljö & Natur

Här finns fortfarande högresta gammelskogar och ännu brukas många av de små återtegarna runt byarna och torpen.

Turism

Gammal kyrkstig.

Vandrings- & Ridleder

Att gå kyrkstigen 9 km tar mellan tre och fyra timmar i raskt tempo. Lägg till tid för raster. Vill du korta turen kan du vandra mellan Österbo fäbodar och Nora kyrka (6 km) eller från kyrkan till Hagudden (1,5 km). Med ett par rejäla skor klarar du vandringen på kyrkstigen. Det finns spänger över våtmarker och diken. Från Nora kyrka till Hagudden och över kyrkspången till Österbo kan du gå med barnvagn.

Annan verksamhet

Lättsam vandring på en av Upplands få ursprungliga kyrkstigar. Upptäck mångfalden i det uppländska landskapet längs den 9 km långa, lättvandrade stigen. Här finns fortfarande högresta gammelskogar och ännu brukas många av de små återtegarna runt byarna och torpen.