Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Kyrkstigen

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Finns i

Uppsala län
Heby kommun
Nora, Uppland distrikt
Tärnsjö
med invånare.

Adress

c/o Axel Hermansson, Nordmyra Videtorp 141
74045 Tärnsjö

Skicka Epost

Besök hemsida

Kontaktperson

Axel Hermansson
Kyrkstigen
Nordmyra 141
74045 Tärnsjö

Verksamheten

Kultur

Gammal kyrkstig.

Miljö & Natur

Här finns fortfarande högresta gammelskogar och ännu brukas många av de små återtegarna runt byarna och torpen.

Turism

Gammal kyrkstig.

Vandrings- & Ridleder

Att gå kyrkstigen 9 km tar mellan tre och fyra timmar i raskt tempo. Lägg till tid för raster. Vill du korta turen kan du vandra mellan Österbo fäbodar och Nora kyrka (6 km) eller från kyrkan till Hagudden (1,5 km). Med ett par rejäla skor klarar du vandringen på kyrkstigen. Det finns spänger över våtmarker och diken. Från Nora kyrka till Hagudden och över kyrkspången till Österbo kan du gå med barnvagn.

Annan verksamhet

Lättsam vandring på en av Upplands få ursprungliga kyrkstigar. Upptäck mångfalden i det uppländska landskapet längs den 9 km långa, lättvandrade stigen. Här finns fortfarande högresta gammelskogar och ännu brukas många av de små återtegarna runt byarna och torpen.

Uppdatera förening

Anmäl förening