Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Rottne Byggnadsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1967

Finns i

Kronobergs län
Växjö kommun
Söraby distrikt
ROTTNE
med 2300 invånare.

Adress

Löpanäsvägen 1
36330 ROTTNE

Skicka Epost

Besök hemsida

Kontaktperson

Linda Gustafsson
c/o Rottnegården
Löpanäsvägen 30
3330 Rottne

Tel. 1: 0470-910 49
Tel. 2: 070-986 10 49

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Musikquiz, Ölprovning, Bordtennis, Filmvisning + en mängd andra arrangemang. Samlingslokal för uthyrning (Bröllop, fester, konferenser, möten mm)

Barnomsorg

Upplåter delar av våra lokaler till kommunal förskoleverksamhet.Rottnegården fungerar även som kök och matsal för Söraby skola, Årskurs F-6 med ca 250 elever, i Rottne.Rottnegården är också fritidsgård för högstadieelever 2-3 ggr/vecka.

IT

Vi har fiber från Wexnet med upp till 1 gigabit i hastighet.

Kommunikationer

Buss från Växjö mm stannar endast några meter från Rottnegården

Kultur

Föreläsningar, filmvisningar, musikframträdanden mm.

Lokal utvecklingsplan

Ur stadgarna:ÄNDAMÅLFöreningen, som är en ideell förening, politiskt och religiöst obunden, har till uppgift att driva och vårda Rottnegården, som är en allmän samlingslokal och erbjuda mötesplatser. Rottnegården skall opartiskt och på skäliga villkor uthyras till föreningens medlemmar och andelsägare, kommunala myndigheter och inrättningar, företag, samt till organisationer och enskilda, som önskar använda lokalen och som har en demokratisk värderingsgrund.

Omställning/Energi

Fjärrvärme från Veab.

Samlingslokaler

Hyr ut våra lokaler (Rottnegården) till årsmöten, fester, informationsmöten, bröllop, filmvisningar, studiecirklar mm.

Skola

Under skoltid upplåter delar av våra lokaler (kök, matsal, aula mm) till Växjö kommuns skola- och barnomsorg.

Ungdomsverksamhet

Filmvisningar under sportlov, påsklov, höstlov, jullov, samt att att vi har förskola och ungdomsfritidsgård i våra lokaler.

Uppdatera förening

Anmäl förening