STORA RÖRS INTRESSEFÖRENING

Kalmar län
Borgholm kommun
Högsrum distrikt

Kontaktperson

Misse Brusewitz
STORA RÖRS INTRESSEFÖRENING
Jarlavägen 5
38695 Färjestaden

Tel. 1: 0485-565197
Tel. 2: 070-6800207

Kultur

Föredrag, ofta historiskaSittande byavandringar

Trivsel/Fester

Valborgsfirande med fackeltåg, brasa vårtalareMidsommarfirande med pynt och dans kring midsommarstång, lekar tävlingar

Turism

Medverkan vid Ölands skördefest.

Annan verksamhet

Uppmärksammandet av "Landstigningen i Stora Rör 1611" Jubileumsaktiviteter, tidsresa för barnen i Rälla skola samt byborna, flera föredrag, matservering mmKuststädning i samband med Håll Sverige rentAktivt medverkat i tillväxtgruppen för utveckling av Rälla-Stora Rör-Ekerum och i samband med detta tagit fram informationsskriften "Högsrums socken"På föreningens initiativ har en förstudie med syfte att renovera Stora Rörs hamn genomförts med hjälp av LEADERmedel. Arbetet fortsätter nu i samarbete med Stora Rörs Båtsällskap.