Kalvsviks lanthandel

Om föreningen

Bildades 2009

Kronobergs län
Växjö kommun
Kalvsvik distrikt
Kalvsvik
med 600 invånare.

Adress

Telebro
35596 Kalvsvik

Kontaktperson

Göran Högstedt
Kalvsviks lanthandel
Kråketorp Södregård
355 96 Kalvsvik

Tel. 1: 0470-770190
Tel. 2: 070-2770253

Butik

Bedriver lanthandlarverksamhet. Tillhör Kedjan Hanlar´n.Är ombud för Apoteket, Systembolaget, Svenska spel, Växjö Bibliotek. Hyr ut lunchrastplats till lantbrevbärarna.Erbjuder gratisfika till alla som handlar i butiken.Bedriver hemkörselverksamhet till alla inom verksamhetsområdet.

IT

Erbjuder gratis WIFI uppkoppling. Hjälp för bokbeställningar och internetbetalningar.

Nyhetsbrev

Sänder ut veckovisa nyhetsbrev via e-postlista.Informerar via hemsida och facebook.

Omställning/Energi

Bedriver aktivt energisparande genom värmepump, lock- dörrtäckta frysar och kylutrymmen. Tilläggsissolerar hela butikshuset.

Samlingslokaler

Har mindre samlingslokal för möten upp till 10-12 personer.Bedriver lördagskaffé och sommarcaffé under 8 sommarveckor.

Skapa jobb/Företagande

Ger ungdomar möjlighet att bedriva sommarcaffé under 8 sommarveckor.Ger ungdom sommarvikariat och sjukvikariat i lanthandeln.Ger erfarenhet att ta ansvar, planera och insyn i ekonomihantering.

Trivsel/Fester

Erbjuder grillaftnar för personal och alla ideellt arbetande.

Turism

Driver information till turister.

Annan verksamhet

Erbjuder ett brett sortiment av närproducerade livsmedel och gormethörna.