Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Åkerlänna Bygdegårdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1937

Finns i

Uppsala län
Uppsala kommun
Björklinge distrikt
Bälinge
med invånare.

Adress

Bälinge-Berg 117
74371 Bälinge

Skicka Epost

Besök hemsida

Kontaktperson

Leif Andersson
Åkerlänna Bygdegårdsförening
Solhem, Oxätra 337
74387 Bälinge

Tel. 1: 018-356002
Tel. 2: 076-8619941

Verksamheten

Samlingslokaler

Åkerlänna bygdegård har en stor sal för 200 sittande gäster samt en veranda som rymmer 75-80 pers. Det finns även en bardisk och två kylskåp. Stora salen har ett riktigt bra dansgolv. Scenen har ljudanläggning. Stort och fint kök med bra standard, två spisar plus en separat varmluftsugn. Diskmaskinen är av storköksmodell. Servis/porslin finns för 170 personer. Handikappanpassad entré med rullstolsramp. Projektor och visningsduk finns att hyra.I källaren finns ett klubbrum med plats för 35 personer för mindre sammankomster och där finns även duschrum. Lokalen är miljöcertifierad, handikappanpassad med ramp och är godkänd för övernattning.

Trivsel/Fester

Bygdegården arbetar för att stödja kulturen genom föredrag, danskvällar, syföreningsauktioner och så förstås fester som ju är viktigt för sammanhållningen i en bygd.

Annan verksamhet

Bygdegården arbetar för att stödja kulturen genom föredrag, danskvällar, syföreningsauktioner och så förstås fester som ju är viktigt för sammanhållningen i en bygd.

Uppdatera förening

Anmäl förening