Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Viksta Bygdegårdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1979

Finns i

Uppsala län
Uppsala kommun
Viksta distrikt
Björklinge
med invånare.

Adress

Vikstaby 19
74393 Björklinge

Skicka Epost

Besök hemsida

Kontaktperson

Katarina Sundkvist
Viksta Bygdegårdsförening
Viksta-Vallby 23
74373 Björklinge

Tel. 1: 018-372203
Tel. 2: 070-3851226

Verksamheten

Samlingslokaler

Den tidigare skolan är en samlingslokal för bygdens folk. Bygdegårdens stora sal rymmer 100 personer vid sittande bord. Lokalen har en scen med ljudanläggning.Bygdegårdens södra sal rymmer 40 personer vid sittande bord. Bygdegårdens norra sal rymmer 20 personer vid sittande bord.

Ungdomsverksamhet

Huset var under många år oanvänt. Då traktens ungdomar huserade vid mjölkpallar och handlare Erikssons cykelställ tog man chansen och frågade kommunen om man fick utnyttja den gamla slöjdlokalen. Därmed startades Shandy i slutet av 60-talet.Shandy rustades och möbler köptes från Emmaus. Nu fick ungdomarna en samlingsplats där man träffades, spelade kort, lyssnade på musik mm.

Uppdatera förening

Anmäl förening