Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Intresseföreningen Wattholma Bruksgårdar

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1992

Finns i

Uppsala län
Uppsala kommun
Lena distrikt
Vattholma
med invånare.

Adress

Bagarstugan
74350 Vattholma

Skicka Epost

Besök hemsida

Kontaktperson

Ylva Lindahl

Bagarstugan
74350 Vattholma

Tel. 1: 070-3589855

Verksamheten

Kultur

Bagarstugan, har anor från 1600-talet. Det användes initialt som smedja fram till 1638 och som masugn fram till 1758. Sedan fick huset nya funktioner och här har bryggts, bykats och bakats ända fram till slutet av 1960-talet. Sedan 1991 har Bagarstugan nu varit samlingsplats för barngrupper, fester, föreningsmöten, pensionärsträffar, arbetsgrupper, studiecirklar, kulturaftnar mm. Bagarstugan har betytt mycket för kontakten och sammanhållningen bland barn, ungdomar och vuxna i Vattholma med omnejd.

Miljö & Natur

Bbruksmiljö, frisk luft, vindens sus i almarna och porlandet från Fyrisåns vatten.

Samlingslokaler

Gamla Bagarstugan: Lokalen lämpar sig bra för fester och möten. Här finns pentry med köksutrustning samt stolar och bord för upp till 40 personer. Bagarstugan är även utrustad med en hel del AV-utrustning såsom ljudanläggning, TV, DVD och datorprojektor. Handikappvänlig entré till bottenvåning och pentry finns på terrassen. Toaletten är inte anpassad för rullstol. Lokalen rymmer flera trappor och nivåskillnader.

Trivsel/Fester

Samlingsplats för barngrupper, fester, föreningsmöten, pensionärsträffar, arbetsgrupper, studiecirklar, kulturaftnar mm.

Ungdomsverksamhet

Samlingsplats för barngrupper, fester, föreningsmöten, pensionärsträffar, arbetsgrupper, studiecirklar, kulturaftnar mm.

Annan verksamhet

Föreningen skall främja bevarandet av miljön och kulturbyggnaderna i Vattholma bruksbebyggelse samt i övrigt tillvarata och verka för medlemmarnas intresse.

Uppdatera förening

Anmäl förening