Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Ulsbygdens Bygdeförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Finns i

Uppsala län
Uppsala kommun
Almunge distrikt
Almunge
med invånare.

Adress

c/o Alice Jonsson Norberg, Almunge-Ösby Furuborg 180
74010 Almunge

Skicka Epost

Besök hemsida

Kontaktperson

Åsa Svensson
Ulsbygdens Bygdeförening
Almunge-Ösby Rosenhem 115
74010 Almunge

Tel. 1: 070-5120706

Verksamheten

IT

Vi jobbar oförtrutet vidare med bredbandsutbyggnaden.

Lokal utvecklingsplan

Ulsbygdens bygdeförening arbetar för att vår landsbygd ska vara levande. Arbetar aktivt för bygdens bästa i många viktiga frågor.

Miljö & Natur

Under det senaste året har vi arbetat med avloppsfrågan.

Omställning/Energi

Under det senaste året har vi arbetat med avloppsfrågan.

Samlingslokaler

Den gamla byskolan Kinnsta, är vår naturliga träffpunkt, och en livaktig mötesplats. Skolhuset är byggt vid förra sekelskiftet. Hyr Kinnsta skola för till exempel privata fester, studiecirklar eller övernattning.

Trivsel/Fester

Vi arrangerar pubkvällar, teateraftnar, ölprovningar, maskerader, gourmetmiddagar, växtmarknader, rockfestivaler, resor och mycket annat.

Annan verksamhet

Ulsbygdens bygdeförening arbetar för att vår landsbygd ska vara levande, där människor kan träffas, trivas, hjälpa och lära av varandra. Föreningen är politiskt och religiöst obunden och är öppen för alla som har ett hjärta i Ulsbygden.Vi arrangerar pubkvällar, teateraftnar, ölprovningar, maskerader, gourmetmiddagar, växtmarknader, rockfestivaler, resor och mycket annat. NÖJE , MEN OCKSÅ NYTTA …Men föreningen handlar inte bara om nöje, utan vi arbetar även aktivt för bygdens bästa i många andra viktiga frågor. Under det senaste året har vi arbetat med avloppsfrågan och vi jobbar oförtrutet vidare med bredbandsutbyggnaden. KINNSTA SKOLA – MÖTESPLATSENDen gamla byskolan Kinnsta, är vår naturliga träffpunkt, och en livaktig mötesplats. Skolhuset är byggt vid förra sekelskiftet och ligger vackert belägen på en liten höjd omgiven av hag- och åkermark.Det är ett charmigt hus, men gammalt och behöver regelbundet kärlek och omsorg. Då träffas vi alla, fixar och donar tillsammans, både barn och vuxna.HYR VÅR SKOLA!Du vet väl att du kan hyra Kinnsta skola för till exempel privata fester, studiecirklar eller övernattning. Även om du inte är medlem i föreningen.

Uppdatera förening

Anmäl förening