Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Föreningen Verkstan, Valegården

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1972

Finns i

Uppsala län
Uppsala kommun
Uppsala domkyrkodistrikt distrikt
Uppsala
med invånare.

Adress

Alsikegatan 6
75323 Uppsala

Skicka Epost

Besök hemsida

Kontaktperson

Kiki Alfredson
Föreningen Verkstan, Valegården
Stigbergsplan 7
75242 Uppsala

Tel. 1: 018-130390
Tel. 2: 076-5747660
Tel. 3: 072-3990568

Verksamheten

Kultur

Ja.

Samlingslokaler

Ateljen en trappa upp har ljusa väggar, många fönster och en värmande braskamin. Ett piano står där, och ett förhöjt scengolv kan monteras om man så önskar. 35 personer får vistas där. Lokalen är cirka 9x4.5 meter. Kaféet på bottenvåningen är också cirka 9x4.5 m och godkänt för 40 personer. Även där finns en kamin och ett piano, samt bord och stolar (ca 20 platser) och soffor (6 platser). Ett kök ligger i anslutning till kaféet. Köket får användas gratis av alla våra gäster, men det går även att boka och hyra det om man vill ha det för sig själv under kvällstid.

Skapa jobb/Företagande

Ja.

Studiecirklar

Ja.

Trivsel/Fester

Ja.

Utbildning/Kompetensutveckling

Ja.

Annan verksamhet

Verkstan ordnar studiecirklar, hyr ut stora caféet och ateljén, och har café för medlemmar. Verkstan är medlem i RSMH, Riksförbundet för Social och Mental Hälsa, som arbetar för att människor med psykisk ohälsa ska ges förutsättningar att komma tillbaka till ett gott liv.

Uppdatera förening

Anmäl förening