Sörtorpa Fritidsförening

Om föreningen

Bildades 1978

Finns i

Västra Götaland, Göteborg
Härryda kommun
Härryda distrikt
Sörtorpa

Adress

Sörtorpa

Kontaktperson

Kicki Karlsson

Sörtorpavägen 51
438 94 Härryda

Tel. 1: 0708740159

Arrangemang lokala marknader

Sörtorpadagen: Traktorer, uppvisningar, servering, barnaktiviteter, lokala företag m.m.Hantverksdag: Lokala hantverk, brödbakning, serveringLoppmarknadKlädbytardagar vår och höst

Bad/Idrottsplats

Vi har haft gympa tidigare, men har just nu ingen ledare.

Barnomsorg

Föräldra- och barngrupp träffas ca en gång i veckan. Lek och fika.

IT

LAN spel. 2-3 ggr per termin.

Kultur

Barnteater 2 ggr/årViskvällarFöreläsningar, bla Ingemar Lind som besöker oss varje år.Studiecirke om Sanserhults historia.

Lokal utvecklingsplan

Ett av föreningens främsta syften är att ge god sammanhållning i bygden, den man känner är det lättare att hjälpa.

Miljö & Natur

Vi har Bygdegårdarnas Riksförbunds miljöcertifikat 1. Planer finns på att jobba vidare med nästa.Vi arrangerar även loppisar och klädbytardagar.Vi har satt in luftvärmeoump för att minska vår energianvändning.

Nyhetsbrev

Vi delar ut "Sörtorpas röst till ca 250 hushåll i bygden 2 ggr per år. Information finns på vår hemsida och det går också att följa oss på facebook.

Omställning/Energi

Vi har luftvärmepump för att minska vår uppvärmingskostnad.

Samlingslokaler

Vi har en stor lokal som rymmer max 80 personer, samt en liten lokal för ca 20.

Studiecirklar

Just nu ingen, det varierar. Under de senaste åren har vi haft: Sanserhult och Sycirkel. Planer finns på tex. släktforskning samt datorkurser.

Trivsel/Fester

Vi ordnar viskvällar för allmänheten. Ibland ordnar vi familjefestermed tema som: Japansk afton, Surströmmingsskiva eller Texmex kväll. Vi har olika typer av fester för våra medlemmar med mat, bar och ofta livemusik.

Utbildning/Kompetensutveckling

Några i styrelsen arbetar med att genomföra provet för serveringstillstånd för slutet sällskap.