Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Snårestad Byalag

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1980

Finns i

Skåne län
Ystad kommun
Snårestad distrikt

med 300 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Henning Wittmeyer
Snårestad Byalag
Snårestad bygata 144
27193 Ystad

Tel. 1: 0411 70037
Tel. 2: 0709 42 70 88

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

LoppisSnårestad KulturfestivalSnårestad Kan

Bad/Idrottsplats

Fotbollsplan på sommaren och skridskobana på vintern utanför byahuset(gamla skolan) på Snårestad bygata.

Kultur

Den första festivalen 2008 fokuserade på ”musik”, den andra 2009 hade temat ”bilder” och 2010 handlar det om språkets olika facetter.Bland annat kom Olle Lönnaeus (journalist på Sydsvenskan) och läste ur sin debutroman och spännande deckare ”Det som ska sonas”. Dessutom blev det en utställning om världens olika språk där ensamkommande flyktingbarn beskrev sin situation i ord och bild. Snårestads första dikttävling arrangerades och vinnaren med en limerick blev Jan Andersson från Vallösa.

Nyhetsbrev

Snårestad byablad. Det finns på www.snarestad.se under fliken byabald.

Samlingslokaler

Byahuset(före detta skola i Snårestad) har två samlingslokaler som användes till möten, fester, av Ljunits församling och för att ställa ut konst i samband med konstrundan.

Ungdomsverksamhet

Fritidsgården fortsatte sin verksamhet under vår- och hösttermin, dock med mycket mindre barnantal.Vanningenbad, halloweendisco och julpyssel har vi roat oss med under året som gått. Äggarullning på påskdagen blev även detta året välbesökt, trots dåligt väder. Frågesport och aktivitetsrunda anordnades på byalagets jubileumsdag. Midsommarfirande i kyrkdungen enligt tradition.Lucia i kyrkan och julfest efteråt med tomte.

Annan verksamhet

Äggarullning på påskdagenMidsommarfirandeJazz konsert i augusti "Happy Jazz"LuciafirandeJulmarknadPubar flera gånger om året

Uppdatera förening

Anmäl förening