Brabygden ekonomisk förening

Om föreningen

Bildades 2008

Kalmar län
Oskarshamn kommun
Döderhult distrikt
Kristdala
med 250 invånare.

Adress

c/o Skoog, Applekulla Dalsberg
570 91 Kristdala

Kontaktperson

Tommy Skoog

Applekulla Dalsberg
570 91 Kristdala

Tel. 2: 073-077 10 01

Arrangemang lokala marknader

Flera: Bondens torg, Julmarknad m.fl.Vi är en företagreförening som arbetar med allt inom landsbygdsutveckling. Lokala produkter, lokal service, projekt,

Bad/Idrottsplats

Finns nära

Barnomsorg

Tar fram lokal mat för banomsorgen i BråboFinns i byn Bråbygdens Föräldrakooperativ

Bostäder

Kan förmedlasFunderar på att bygga nya byar med nytt koncept. Urbanitet+naturvård+ matproduktion

Butik

Vi öppnar butik för Lokalproducerad mat

Egen affärsverksamhet

All typ av funktionsutveckling och produktutveckling Energi, företagsrådgivning, Servicekontor, lokal mat, blankettservice, projekt starta eget.

IT

crm, www.brabygden.comE-butik, app för cykelled, hemsida, autogiro för medlem.

Kommunikationer

Kommunbygderådets engagemang.

Lokal utvecklingsplan

Ett Oskarshamn

Lokalt kapital

Teoriprojekt med WWF

Miljö & Natur

Stadgarna helt inriktade mot entrepenörskap mot detta område.

Nyhetsbrev

Medlemsinfo

Omställning/Energi

Försäljn. konsult LED lampor, infraröd fotografering av hus, vindkraft, Solel (Största privata anläggning i Kalmar län)Installerat solelanläggning hos medlem och är återförsäljare för solel.

Samlingslokaler

Har egen föreningslokal

Skapa jobb/Företagande

Startat 11 företag på tre år.

Studiecirklar

Planerar för 2013-2014

Stimulera inflyttning

Invandring av arbetskraft inom mat, energi, från Berlin 2 familjer.

Tagit emot studiebesök

Ja skolor och från Rumänien.

Trivsel/Fester

Vi kan ordna konferenser, fester och har fulla rättigheter

Turism

Utvecklas av våra medlemmar. Vi guidar och ordnar upplevelser.Flera aktörer ring vår förening

Ungdomsverksamhet

Engagera nya unga företag

Utbildning/Kompetensutveckling

Har hållit språkutbildning i Svenska. Har deltagit i Tyska Polska för att förbättra integration och skrivförmåga.

Vandrings- & Ridleder

Byggt ansvarat för IT-utveckling av cykelledsapp för Leader Astrid LIndgrens hembygds projekt.fågelskådning, naturstigar,cykling

Varit på studiebesök

Ett antal

Äldreomsorg

Eventuellt bygga.