Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Törnsfalls hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1960

Finns i

Kalmar län
Västervik kommun
Törnsfall distrikt

med invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Anders Johansson
Törnfalls hembygdsförening
Lindhult Blekhem
59395 Västervik

Tel. 1: 0490-40084
Tel. 2: 0730-36 45 92

Verksamheten

Kultur

Kulturvandringar är någor av hembygdsföreningens stora aktivitet som lockar många hembygdsvänner på sommaren. Varje år har en liten grupp forskare arbetat med att ta fram information om den plats man ska besöka. På senare år har man bland annat besök byarna Sömstad, Vångsunda, gården Aveslätt och vid Kårby har man besökt en kvarnruin.

Trivsel/Fester

Midsommarfirandet i hembygdsgården Sjöliden

Uppdatera förening

Anmäl förening