Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

HasslöNätet

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 2010

Finns i

Blekinge län
Karlskrona kommun
distrikt

med 1700 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Teresia Westerholm

Slättavägen 3
370 23 Hasslö

Tel. 1: 0709-304 252

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Lördagen den 24 juli 2010 arrangerades Hasslö Hamnfest i Garpahamnen kl 11-17.Söndagen den 12 december 2010 anordnades julmarknad på Hasslötorget kl 11-17.

Bad/Idrottsplats

Sandviks badplats har en långgrund sandstrand. Här finns liten lekplats, trampolin, brygga, grillplatser samt två planer för beach-volleyboll.Skärgårdsvallen, Hasslö idrottsplats har en 105x65 m fotbollsplan. Anläggningen består av tre gräsplaner samt en grusplan. Hasslö GoIF erbjuder sina medlemmar träningsaktiviteter som gympa, yoga, step och aerobic.

Barnomsorg

Hasslö förskola, Skärets förskola och Hasslöskolan. Hasslö GoIF erbjuder ungdomsläger för upp till 150 deltagare.

Butik

Coop Nära (KRAV, Apoteksombud, ATG-ombud, Posten brev & paket, Svenska Spel, Ticnet och ombud för Systembolaget) samt Lilla Hawaii Servicebutik.

Egen affärsverksamhet

Hasslödoppet erbjuder bageri, pizzeria, restaurang och pub.Lilla Hawaii Servicebutik "Hasslö Macken" erbjuder livsmedel, pizzeria och bensin.Art of Travel by Wallonix Consult erbjuder resor till när och fjärran.

Kommunikationer

Blekingetrafikens busslinje 154 trafikerar Hasslö-Karlskrona.På Hasslö finns det 2st gästhamnar, Garpahamnen på södra sidan av Hasslö och Hallahamnen eller som det också kallas; Hallarna på nordvästra sidan av Hasslö.Hasslö kämpar för att få hit skärgårdstrafik med båt under sommaren.

Kultur

Hasslö Musikförening bildades 1999 och verkar för ett aktivt musikliv på Hasslö.Hasslös bibliotek ligger i anslutning till Hasslöskolan.Fiskebodar i hamnarna vittnar om fiskets betydelse för Hasslö.Hasslö Båtvarv är ett anrikt familjeföretag som startades 1927.Fabian Månssons staty och gravplats.Hasslöfestivalen med stora namn äger rum i juli varje år.I närheten av Hasslö finns Almö naturreservat, Carlskrona golfklubb och Hjortahammars gravfält.

Miljö & Natur

Hasslöslingan. Skolan på Hasslö har ett fantastiskt läge. Placerad mitt på ön med närhet till havsmiljö i alla väderstreck, men också med en härlig närnatur alldeles inpå knuten. Mitt emot skolgården, på andra sidan Östra Bredaviksvägen, öppnas skogen upp i en portal som är ingången till Hasslöslingan. Slingan löper genom skogen, fram till havsbrynet vid rastplatsen strax norr om Fabian Månssons grav, och avslutas på samma plats som slingan också har sin början.Under vinterhalvåret häckar havsörnar på Hasslö. Svenska Turistföreningens Blekingekrets bjöds söndagen den 19 september 2010 till Hasslö för en lätt vandring, titt på gammal fiskekultur, fika i en pittoresk fiskehamn och bildvisning av havsörnar kring Hasslö.

Samlingslokaler

Folkets Hus ligger i anslutning till Skärgårdsvallen.

Skola

Hasslöskolan. Verksamheten sträcker sig från när barnen är ett år i förskolan till elva år i årkurs 5, där alla finns inom samma kvarter och vi samarbetar med varandra.

Studiecirklar

Hasslö Musikförening bedriver ett väl förankrat samarbete med ABF genom studiecirklar och har även en välutrustad replokal för banden.

Trivsel/Fester

Hasslöfestival, Konstrunda, Hamnfest, Loppmarknad, Lucia och Julmarknad...

Turism

Vandrarhemmet Skärgårdsvilan ligger i en lugn och naturvacker miljö i anslutning till Skärgårdsvallen. Här bor du på komfortabelt avstånd till bad, affärer och restaurang. Vandrarhemmet är utrustat med två familjerum med fem fasta bäddar och två extrasängar. Övriga rum är utrustade med vardera tre våningssängar och möjlighet till självhushåll. Dusch och toalett, som dessutom är handikappanpassade, finns förstås på plats. Tvättmaskin finns inom anläggningen. Skärgårdsvallen är en välskött anläggning med utrymme för lek och spel, grillning och till och med rökning av nyfångad fisk!

Ungdomsverksamhet

Det finns en fritidsgård som erbjuder allt möjligt för ungdomarna.

Vandrings- & Ridleder

Hasslöslingan är en vandringsled.En cykelkarta har utarbetats och ska finslipas.

Vägar/Mackar

Hasslö Macken har ett brett utbud med livsmedel, pizzeria, cykelpump, bensin och tillbehör.

Äldreomsorg

Björkhaga Servicehus ligger avsides i ett lugnt område med havsutsikt.

Annan verksamhet

HasslöNätet vill främja den sociala och kulturella gemenskapen genom olika arrangemang och aktiviteter med Hasslös natur- och kulturarv i åtanke samt verka som nätverk och anslagstavla för boende, föreningar, företag och turister på Hasslö!

Uppdatera förening

Anmäl förening