Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Vivljunga Hembygdsförening Skeensgården

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Finns i

Kronobergs län
Markaryd kommun
Hinneryd distrikt

med invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Albert Karlsson

Grysshult 2470
287 93 Strömsnäsbruk

Tel. 1: 0433-410 79
Tel. 3: 070-593 47 75

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Julmarknad, bingokvällar, berättarkvällar, trivselkvällar, teater- och musikkvällar.

Bostäder

Vi har uthyrning av stugor. Fem stugor med 4 bäddar i varje stuga. Toalett, bastu, dusch samt TV-rum i huvudbyggnaden. I huvudbyggnaden finns även en lägenhet som vi hyr ut.

Butik

Vi har även en Hantverksgrupp som hyr lokal och säljer hantverk tillverkade av lokala hantverkare. I denna butik serveras åt Hembygdsförening kaffe och kakor i ett litet café.

Omställning/Energi

Har gått över från olja till bergvärme. Fick för detta Centerpartiets miljödiplom 2010.

Trivsel/Fester

I vår huvudbyggnad finns en stor festsal som vi hyr ut till bröllop och större fester. I denna får det plats ca 115 personer.

Turism

Hyr ut stugor samt lägenhet till turister. Vi finns nära natur och vacker skog och rekommenderar de som vill ha absolut lugn och ro att komma till oss och övernatta. Har även lokalt hantverk till försäljning.

Uppdatera förening

Anmäl förening