Öja-Västermo Bygderåd

Om föreningen

Bildades 1996

Finns i

Södermanlands län
Eskilstuna kommun
Öja, Södermanland distrikt

med ca:1400 invånare.

Kontaktperson

Nils Harju
Öja-Västermo Bygderåd
Öja Böcklinge
640 40 Stora Sundby

Tel. 2: 070-297 65 35

Bostäder

Vi har en enkät igång just nu, med frågor om önskade boendeformer för seniorboende.

Kommunikationer

Startat ekonomisk förening för att förse bygden med optisk fiberkabel anslutning, vilket har kommit en bit på väg med samarbete med Vattenfall.

Kultur

Café veksamhet till förmån för biblioteket

Samlingslokaler

Vi har inte någon brist av samlingslokaler i våran ort.

Turism

2008 fick vi till en egen turistbrochyr med karta över bygden.

Ungdomsverksamhet

Föräldradriven fritidsgård med kommunalt verksamhetsbidrag.

Vägar/Mackar

Varit aktiv för start av vägförening i Alberga.Försöker påverka kommunen till att bygga en ny angöring till skolan med idrottsanläggning.