Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Ankarsrums Hembygdsförening, Aktiveum

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1947

Finns i

Kalmar län
Västervik kommun
Hallingeberg distrikt

med 1400 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Maud Lindqvist
Ankarsrums Hembygdsförening, Aktiveum
Spiksmedsvägen 49
593 70 Ankarsrum

Verksamheten

Butik

säljer böcker, vykort, presenter

IT

Köpt dator, scanner, digitalkamera, och gjort våra fotosamlingar tillgängliga på DigitalKultur Fortsätter med att scanna våra inventarier. Skaffat E-postadress aktiveum@telia.com. Låtit migrera ljudband.

Kultur

Driver Aktiveum ett industrimuseum och Hembygdsmuseet och guidar turister i Bruksparken. Arrangerar utflykter till kulturminnen som berättar om primitiv järnframställning, masugnar, tjärbränning, kolning och gravfält.

Studiecirklar

Götes stenar. Föremålsregistrering.

Stimulera inflyttning

Genom att framställa Ankarsrum som en aktiv ort.

Trivsel/Fester

Evenemang i Bruksparken, t.ex. Valborg, , Midsommar, National-och familjedagsfirande den 6 juni. Gökotta tillsammans med Ankarsrums orienteringsklubb AOK:

Turism

C:a 1000 museibesökare

Utbildning/Kompetensutveckling

Deltagit i kurser i Museijuridik och Att söka pengar arrangerade av ArbetSam

Uppdatera förening

Anmäl förening