Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Misterhults samhällsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 2000

Finns i

Kalmar län
Oskarshamn kommun
Misterhult distrikt
Figeholm
med 200 invånare.

Adress

Misterhultsvägen 8
57295 Figeholm

Besök hemsida

Kontaktperson

Lotta Sand Rydberg
Misterhults allmänna idrotts- och samhällsförening
Misterhultsvägen 8
572 95 Figeholm

Tel. 1: 070-347 10 86

Verksamheten

Bad/Idrottsplats

Vi har en jätte trevlig och mysig badplats ca 7 km från samhället. Den heter Götemaren och är en insjö, på sommaren är det simskola där. Skötseln av badplatsen sköter samhällsföreningen.

Barnomsorg

I samhället finns det dagis

Miljö & Natur

Karparna. Föreningen har planterat in karpar i Kyrkgölen. Där har man också röjt och hoppas på att det ska flytta in fåglar i den numera mycket fina miljön. Där finns också en grillplats.

Nyhetsbrev

Ja informationsbladet "Bylagan"

Samlingslokaler

Gamla kommunhuset där man kan hyra lokal.

Skola

Förskola och skola med årskurserna 1-6. Skolan har en egen profilering:Natur-Kultur-Hälsa. (Skolan är sedan hösten -04 en friskola.)

Trivsel/Fester

Här i samhället anordnas det en hel del tex. Valborgsmässofirande, pub-afton, gammeldags-julmarknad, Halloween-fest, loppisar och lite annat smått och gott. När vi har våra fester brukar vi hålla till i gamla kommunalhuset där det finns en festlokal som man kan hyra. Till Advent så hjälps vi åt med att sätta upp granen i parken och våran adventsljusstake vid gamla bankplanen.

Vandrings- & Ridleder

För dom som gillar att motionera så finns det elljusspår och naturstig (skomakareslingan). Det finns även en fotbollsplan, tennisplan och en beachvolleyboll plan.

Äldreomsorg

I samhället finns serviceboende för äldre och gruppboende för dementa.

Annan verksamhet

Föreningens primära uppgift är att vara kontaktlänk mellan samhällets institutioner och boende i området. Med samhällets institutioner menas kommun, landsting, vägverket, Svenska kraftnät och liknande. Dom vill ha/behöver oss som remissinstans vid frågor som berör traktens invånare.

Uppdatera förening

Anmäl förening