Edefors Hembygdsförening

Om föreningen

Bildades 1967

Finns i

Norrbottens län
Boden kommun
Edefor distrikt

med ca 1500 invånare.

Kontaktperson

Anders Johansson
EDEFORS HEMBYGDSFÖRENING
Nygårdsvägen 3
960 24 Harads

Tel. 1: 070-533 55 69

Egen affärsverksamhet

Sommarcafé öppet ca 6 veckor på Laxholmen. Ideellt arbete.

Kultur

Hembygdsmuseum. Fasta utställningar (skolsal, lanthandel, lokal konst m.m.)

Miljö & Natur

Sommarcafé på Laxholmen - ett kulturmärkt laxfiskeläge med anor från 1300-talet. Guidning.

Samlingslokaler

Ansvarar för skötseln av hembygdsgården, Kläppgården, som ägs av Bodens kommun.

Skola

Visst samarbete. Representant för skolan deltar i vårt styrelsearbete

Studiecirklar

Arbete med insamlande av material till årlig skrift.Sortering och arkivering av föreningens handlingar. Vävning. Digitalisering, sortering och identifiering av föreningens bildarkiv.

Trivsel/Fester

Midsommarfest. Vis- och lyrikaftnar. "Musik i det gröna" sommartid. Övrig musikunderhållning med lokala förmågor.

Turism

Turistinformation på hembygdsgården och Laxholmen sommartid.

Vandrings- & Ridleder

En led genom orörd natur på Laxholmen håller på att färdigställas.

Varit på studiebesök

Tar emot besökare till våra utställningar på hembygdsgården under 5 sommarveckor samt i övrigt efter överenskommelse

Annan verksamhet

I 37 år har vi gett ut en ca 60-sidig årlig skrift "Glimtar från Edeforsbygden". Den innehåller artiklar som på något sätt berör vår bygd, gammalt som aktuellt. Vi kommer 2009 ut med 38:e utgåvan.