Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Härlunda Församlings Hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1970

Finns i

Kronobergs län
Älmhult kommun
Älmhult distrikt
Häradsbäck
med 250 invånare.

Adress

Husjönäs Ellanäs
34392 Häradsbäck

Skicka Epost

Besök hemsida

Kontaktperson

Karl-Henrik Johansson
Härlunda Församlings Hembygdsförening
Husjönäs Ellanäs
343 92 Häradsbäck

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Kolmila och tjärbänna.

Egen affärsverksamhet

Loppmarknader.

Kultur

Tillvaratar gamla saker som kan åskådliggjöra bygden i ett Hembygdsmuseum.

Trivsel/Fester

Valborgsmässo-och midsommarfirande och slåttergille.

Turism

Visning av Hembygdsgård.

Ungdomsverksamhet

Aktiviteter tillsammans med skolan.

Uppdatera förening

Anmäl förening