Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Kroktorp/Finnmarkens Hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1950

Finns i

Dalarnas län
Vansbro kommun
Järna distrikt

med 55 invånare.

Adress


Kontaktperson

Stefan Steffansson
Kroktorp/Finnmarkens Hembygdsförening
Örskogen 4
780 50 Vansbro

Tel. 1: 0281-510 50
Tel. 3: 070-646 13 58

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Vintermarknad i fyra byar i februari

Kultur

Visa och bevara det finska kulturarvet i bygden

Samlingslokaler

Byggande av bystuga

Skapa jobb/Företagande

Genom turismen

Studiecirklar

Om tidigare bosättningar på Finnmarken

Trivsel/Fester

Ordna hembygdsfest, kvarndag

Turism

Ordna rundvandringar och visningar av skvaltkvarnar och hembygdsgården

Vandrings- & Ridleder

Röja och markera gamla leder

Uppdatera förening

Anmäl förening