Granheds bygdegårdsförening

Om föreningen

Bildades 1988

Finns i

Södermanlands län
Katrineholm kommun
distrikt

med 150 invånare.

Bad/Idrottsplats

Vi driver ett naturbad. Vi är samarrangör av en cykeltävling, Granheds tvådagars med ca 400 starter.

Bostäder

Privata tomter finns ibland att tillgå efter förfrågan. Utvecklingen är att färre renveringsobjekt (hus) står tomma.

Butik

Sommarcafe som drivs av ungdommar Cafe Stöttasten

IT

Vi har bredbandsnät med god funktion.

Kommunikationer

Vi har bredbandsnät med god funktion.

Kultur

Vi ordnar till vår bygdegård teaterarangemang och ordnar teaterresor.Har börjat komma igång med gårdsinventering.

Miljö & Natur

Granhed ligger i en väldigt vacker och naturskön trakt som måste upplevas för att den ska komma till rätta.

Nyhetsbrev

Vi skickar ut våra arangemang på e-post och lokal annonsering.

Samlingslokaler

Vår bygdegård är en utmärkt samlingslokal för max 100 pers.

Skapa jobb/Företagande

Det finns ett 10 tal företag i granhed med olika inriktning.

Skola

Floda skola som är under nedläggning men som vi försöker att göra om till friskola.

Studiecirklar

Studiecirklar drivs här efter intresse.

Stimulera inflyttning

Vi hälsar alla välkomna med öppna famnar och har ett fadderprogram för nyinflyttade. Granhedsandan är ett begrepp som vi vårdar.

Trivsel/Fester

Vår bygdegård är till stor del en lokal för interna och externa fester.

Turism

Granhed är i närheten av Harpsund statsministerns residens. Och Floda kyrka som är norra Europas största landortskyrka. Vi små lokala sevärdheter som: Stöttasten med dess karateristiska krokiga väg, stora gran, Granheds gamla skola med skolmuseum (Granheds bygdegård)

Ungdomsverksamhet

Vår främsta ungdomssatsning är vår sommarcafe som drivs av våra ungdommar. Vi har drivit ungdomsteater. Vår lokal är samlingsplats för spontana ungdomsaktiviteter bordtennis filmkvällar etc. Vi sköter ett bad som är mycket uppskattat

Vandrings- & Ridleder

Vi är en del av ridled sörmland med plats för ridstopp och övernattning. Två cykelleder passerar genom Granhed.

Vägar/Mackar

Våra vägar är asfalterade och krokiga men inbjuder till cykelturer. Vi väldigt nöjda med våra fina vägar.

Äldreomsorg

Gudstjänster och kyrkan träffas här ibland.