Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Sparrsätra-Breds Hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1981

Finns i

Uppsala län
Enköping kommun
Sparrsätra distrikt

med invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Lars Torsner
Sparrsätra-Breds Hembygdsförening
Torgesta 5
74595 Enköping

Tel. 1: 0171-448041

Verksamheten

Lokal utvecklingsplan

Har nyligen genom bidrag från "Hus med historia" renoverat yttertaket. Samtidigt rödfärgas 2 av väggarna och snickerier utvändigt ses över. 2011 bör resten åtgärdas och en loftbod rödfärgas.

Lokalt kapital

Knapert

Omställning/Energi

Sommarvatten har i år installerats

Samlingslokaler

Hembygdsgården i Torgesta

Trivsel/Fester

Grötfest och visafton

Varit på studiebesök

Runstenar i socknen

Äldreomsorg

Medlemsmatrikeln består av idel 65++are. medelålder nära 70 år

Annan verksamhet

Knytkalas och bygdegårdshistoria

Uppdatera förening

Anmäl förening