Vansjön-Nordsjöns Väl

Om föreningen

Bildades 1996

Uppsala län
Heby kommun
Västerlövsta distrikt
Heby

Adress

c/o Bohlin, Vansjö 155
74491 Heby

Kontaktperson

Hillevi Bohlin
Vansjön-Nordsjöns Väl
Vansjö 155
74491 Heby

Tel. 1: 0224-63028
Tel. 2: 070-5243028

Miljö & Natur

Föreningen bildades 1996 när problemen med igenväxningen blev allt tydligare. Att något behövde göras blev uppenbart efter vintern 1994/1995 med omfattande fiskdöd till följd av syrebrist under isen. Trenden har nu vänt. Föreningen samarbetar nära med Vansjö- Gårdsjö Vattenavledningsföretag (det s k Sänkningsföretaget) samt Vansjö-Nordsjö Fiskevårdsområdesförening. Arbetsgrupper: 1. Växtröjning och vassklippning. 2. Vattennivåer och sjöreglering. 3. Strandängar och jordbruk. 4. Fisk och kräftor. 5. Hushållen. 6. Information.

Nyhetsbrev

Föreningen ger ut flera nyhetsbrev varje år.

Annan verksamhet

Föreningen samarbetar nära med Vansjö- Gårdsjö Vattenavledningsföretag (det sk Sänkningsföretaget) samt Vansjö-Nordsjö Fiskevårdsområdesförening.