Läbyvad Hembygdsförening

Uppsala län
Uppsala kommun
Läby distrikt
Uppsala

Adress

Läby Österby 116
75592 Uppsala

Kontaktperson

Fredrik Rosén
Läbyvads Hembygdsförening
c/o M Kovaleff, Läbyvadsvägen 33
75592 Uppsala

Tel. 1: 0703 – 13 29 01
Tel. 2: 076-3901825

Samlingslokaler

65 personer vid bord i stora salen (med köksutrustning) och 12 personer i en mindre sal. Tillgänglighetsanpassad med ramp och handikapptoalett.

Turism

Lantbruksmuseum och hantverksbod (Wenngrens lillstuga).

Vandrings- & Ridleder

Läbystigen invigdes i september 2013. Stigen är en rundtur på ömse sidor om Hågaån och är ca 3 km lång och går längs cykelväg och åkerväg men bitvis också i skogsterräng. Många minnesmärken från Läbys långa historia finns längs stigen.

Annan verksamhet

Arbetar aktivt för att utveckla den trivsamma hembygdsgården till en naturlig samlingsplats för bygdens folk och föreningar. I närheten av hembygdsgården finns ett lantbruksmuseum och en hantverksbod (Wenngrens lillstuga).