Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Håbo Kultur- och Hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 2009

Finns i

Uppsala län
Håbo kommun
Övergran distrikt
Bålsta
med invånare.

Adress

c/o Kjell Sandell, Lindegårdsvägen 1E
74636 Bålsta

Skicka Epost

Besök hemsida

Kontaktperson

Kjell Sandell
Håbo Kultur- och Hembygdsförening
Lindegårdsvägen 1 E
74636 Bålsta

Tel. 1: 070-6665778

Verksamheten

Kultur

Kulturhistorisk forskning. Föredrag.

Studiecirklar

Släktforskning.

Turism

Museum: ”Fridegårdsmuseet – Statare och Hembygd" i Övergran. I ett av museets tre rum finns möblerna från Jan Fridegårds arbetsrum på Bredmansgatan i Uppsala, samt bilder med bildtexter i urval av Ebbe Schön som visar den långa och svåra väg Fridegård hade fram till erkännande som en av våra stora arbetareförfattare. År 2004 kompletterades och förnyades museet med att en statarbostad inreddes såsom den kan ha sett ut strax efter första världskriget. Det tredje rummet på bottenvåningen skildrar statarsystemet, i huvudsak genom fotografen Gunnar Lunds bilder och med kompletterande bildtexter som belyser statarnas livs-och arbetsvillkor.

Annan verksamhet

Håbo Kultur och Hembygdsförening består av två sammanslagna föreningar, Håbo KulturHistoriska Förening och Håbo Hembygdsförening. Föreningens uppgift är att vårda och synliggöra hembygdens kultur och miljö så att den blir en naturlig grund för ett gott liv.

Uppdatera förening

Anmäl förening