Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Norra Allbo Hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1927

Finns i

Kronobergs län
Alvesta kommun
Alvesta distrikt
Alvesta
med 20000 invånare.

Adress


34235 Alvesta

Skicka Epost

Besök hemsida

Kontaktperson

Lars-Thure Bünger
Norra Allbo Hembygdsförening
Spåningslandavägen 31
342 35 Alvesta

Tel. 2: ---
Tel. 3: ---

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Midsommarfirande (3dagar), Byggnadsvårdsdag. samt övrig hembygdsvård.

Kultur

Ja, Skydda bevaka och bevara.

Studiecirklar

I samarbete med Vuxenskolan.

Tagit emot studiebesök

Ja.

Turism

Guidning.

Vandrings- & Ridleder

Västra Sigfridsleden.Spånenleden.

Annan verksamhet

Föreningens redaktionskommitté sammanställer årsboken Värendsbygder som i december distribueras till föreningens medlemmar (ingår i medlemsavgiften). Boken är på ca 180 sidor och innehåller berättelser och bilder från bygden.

Uppdatera förening

Anmäl förening