Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Fliseryds Hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Finns i

Kalmar län
Mönsterås kommun
Fliseryd distrikt

med ca 800 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Agneta Tyrberg
Fliseryds Hembygdsförening
Yttre Åby 105
380 53 Fliseryd

Tel. 1: 0491-92058

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

.

Nyhetsbrev

Museéföremålen i Fliseryds Hembygdsmuseum kommer att flyttas till den vackra Hembygdsparken. Dock inte förrän vi gjort iordning, en för ändamålet, befintlig lokal i parken. Detta gör att fler människor kommer att få tillfälle att se de fina föremål våra byinvånare har skänkt. Det ligger hårt arbete framför oss innan allt är färdigt, men vi ser med förtröstan framåt och vilka möjligheter vi har. Byggnaden som varit museum säljs och pengarna för denna kommer att användas till byggnationen.

Trivsel/Fester

Vi anordnar Valborgsmässofirande med brasa, dock utan fyrverkeri med hänsyn till våra djur. Korvgrillning, lotteri kaffe, vårtal och kyrkokören. Midsommarafton firar vi med sedvanlig kransbindning, resning av midsommarstången och dans. Serviering av kaffe med jordgubbsbakelse, lotteri mm. Vi har även en Skördesöndag. Det brukar vara sista söndagen i augusti. Vi plockar fram en gammal skördetröska eller tillverkar takspån. Det finns hantverkare, vi kör fram vår gamla fina brandbil, ponnyridning och mycket mera. Dessutom serverar vi hemmagjord ostkaka med sylt och grädde. Det brukar vara succé.

Uppdatera förening

Anmäl förening