Hillareds Byalag

Om föreningen

Bildades 2000

Finns i

Västra Götaland, Sjuhärad
Svenljunga kommun
Hillared distrikt

med 884 invånare.

Kontaktperson

Ann Hansson
Hillareds Byalag
Åsalund Hasselbacken
512 90 HILLARED

Tel. 1: 0704-966832

Bad/Idrottsplats

Vi jobbar på en ny badplats i södra ändan av Såken

Bostäder

Vi försöker påverka kommunens bostadsbolag att bygga lägenheter i Hillared

Kommunikationer

Vi har bra bussturer

Lokal utvecklingsplan

Vi gjorde en lokal utvecklingsplan 2003, som vi senare kraftigt omarbetat 2011. Till utvecklingsplanen finns en åtgärdsplan som vi går igenom och uppdaterar vid varje årsmöte.

Nyhetsbrev

Vi informerar våra medlemmar via hemsidan och genom Hillareds Byablad som kommer ut en gång i kvartalet.

Samlingslokaler

I Hillared finns såväl Hillareds Bygdegård som Kyrkans församlingshem som hyrs ut till dem som behöver en lokal

Skola

I Hillared finns F-6

Tagit emot studiebesök

Vi tog emot studiebesök i samband med Landsbygdsriksdagen i Borås

Trivsel/Fester

Året börjar med julgransplundring som i första hand vänder sig till barnen. Även på nationaldagen vänder vi oss till barnen genom att arrangera ett båtrace i Lillån där barnens små båtar tävlar på en sträcka av cirka 500 m. I september är det dags för de lite äldre, som ännu har barnasinnet kvar genom en poängpromenad, Hillaredstrampet, med efterföljande fest med dans. I december har vi julmarknad där såväl föreningarna som diverse hantverkare saluför diverse saker.

Turism

På sikt stora möjligheter till fisketurism genom den mycket intressanta Ätranöringen.

Vandrings- & Ridleder

Vi har anlagt en led runt sjön Såken. Den är cirka 2 mil och består av mindre vägar och gångstigar samt på något ställe nyanlagda stigar för att sammanbinda de gamla. Leden är märkt med skyltar med kartor som hela tiden visar var du befinner dig.

Varit på studiebesök

Vi var på studiebesök i samband med Landsbygdsriksdagen i Borås

Vägar/Mackar

Hillared ligger i centrum av Sjuhärdsbygden med mycket bra vägar mot Borås och Göteborg i nordväst, mot Svenljunga och Falkenberg i söder, mot Tranemo, Gislaved och Växjö i sydost, mot Ulricehamn och Jönköping i nordost