Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Ljungdalens Byalag

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 2001

Finns i

Jämtlands län
Berg kommun
Storsjö distrikt
Ljungdalen
med ca 160 invånare.

Adress


84035 Ljungdalen

Kontaktperson

Siv Johnson
Ljungdalens Byalag
Box 110
84599 Ljungdalen

Tel. 1: 070 550 57 91

Verksamheten

Kommunikationer

Påverkar och bevakar de bussförbindelser som går till och från området. Har lyckats få fram en sommarlinje med beställningstrafik som går mellan Ljungdalen och Funäsdalen, en gång/dag i var riktning.

Lokal utvecklingsplan

En plan utarbetades under 2000, kommer att revideras under 2008. Byalaget deltar i den grupp som under 2008-2009 kommer att arbeta fram en ny områdesplan i området Ljungdalen/Storsjö.

Skapa jobb/Företagande

Har haft ansvar för projekt Arkion som under 5 års tid bedrivt registrerings-verksamhet för SVAR/ Ramseles räkning. Verksamheten lades ner i dec 2007 på grund av att medel inte längre finns för sådan verksamhet. 3 personer blev arbetslösa.

Trivsel/Fester

Ansvarar för att blommor och flaggor som sätts ut/upp i byn varje sommar.

Vandrings- & Ridleder

Bevakar skyltning och spångar i området.

Vägar/Mackar

Har med skrivelser och uppvaktningar påverkat kommunen, länsstyrelse och vägverk för att få ny väg till Ljungdalen. Det har nu äntligen lyckats och i augusti detta år beläggs den sista sträckan mellan Ljungdalen och Storjsö! 45 km ny väg!

Uppdatera förening

Anmäl förening