Ljungdalens Byalag

Om föreningen

Bildades 2001

Finns i

Jämtlands län
Berg kommun
Storsjö distrikt
Ljungdalen
med ca 160 invånare.

Adress

Box 9
84035 Ljungdalen

Kontaktperson

Hans Josefsson
Ljungdalens Byalag
Box 9
84035 Ljungdalen

Tel. 1: 072-525 19 59

Kommunikationer

Påverkar och bevakar de bussförbindelser som går till och från området. Har lyckats få fram en sommarlinje med beställningstrafik som går mellan Ljungdalen och Funäsdalen, en gång/dag i var riktning.

Lokal utvecklingsplan

En plan utarbetades under 2000, kommer att revideras under 2008. Byalaget deltar i den grupp som under 2008-2009 kommer att arbeta fram en ny områdesplan i området Ljungdalen/Storsjö.

Skapa jobb/Företagande

Har haft ansvar för projekt Arkion som under 5 års tid bedrivt registrerings-verksamhet för SVAR/ Ramseles räkning. Verksamheten lades ner i dec 2007 på grund av att medel inte längre finns för sådan verksamhet. 3 personer blev arbetslösa.

Trivsel/Fester

Ansvarar för att blommor och flaggor som sätts ut/upp i byn varje sommar.

Vandrings- & Ridleder

Bevakar skyltning och spångar i området.

Vägar/Mackar

Har med skrivelser och uppvaktningar påverkat kommunen, länsstyrelse och vägverk för att få ny väg till Ljungdalen. Det har nu äntligen lyckats och i augusti detta år beläggs den sista sträckan mellan Ljungdalen och Storjsö! 45 km ny väg!