Båtskärsnäs Hembygdsförening

Finns i

Norrbottens län
Kalix kommun
Nederkalix distrikt

med 350 invånare.

Kontaktperson

Lars Furtenback
BÅTSKÄRSNÄS HEMBYGDSFÖRENING
Folketshusväg 27
952 95 Båtskärsnäs

Tel. 1: 0923-67 02 16

Bad/Idrottsplats

Hjälper till och städar stranden på Frevisörens camping. Ger bidrag till underhåll av vägen till Frevisören

Barnomsorg

Arbetar just nu för att få behålla barnomsorgen i byn. Kontakt med politiker. Söker nytt hus som förskolan kan vistas i.

Kultur

Har utställningar på Folketshus i samband med hemvändardagar. Restauerar ex Härbrät som står på Torget och är från 1700-talet.

Miljö & Natur

Byggt ny grillkåta och nya spångar till Gölihatten. En ny skoterled skall fixas.

Samlingslokaler

Vi gynnar Folketshusföreningen genom att ha våra styrelsemöten där. När studiecirklar anordnas så håller de till i Folketshus.

Skapa jobb/Företagande

Ja, text kommer

Studiecirklar

Studiecirkel om att bygga en gärdsgård

Trivsel/Fester

Anordnar midsommar firande och valborgsmässofirande. Var sjätte år anordnas Hemvändardag

Turism

Hyr ut en ombyggd bagarstuga till turister. Guidning i skärgården.

Utbildning/Kompetensutveckling

Anordnar studiecirklar genom ABF

Äldreomsorg

Har en anställs inom Hembygdsföreningen som hjälper de äldre med snöskottning, byte av glödlampor mm.