Sikfors Intresseförening

Om föreningen

Bildades 1985

Finns i

Norrbottens län
Piteå kommun
Piteå stadsdistrikt distrikt

med 340 invånare.

Kontaktperson

Åsa Nilsson

Lövholmsvägen 1
941 51 Piteå

Tel. 1: 0911-70077

Bad/Idrottsplats

Gratis Pool vid campingen

Barnomsorg

Förskolan ingår i Friskolan

Bostäder

Det finns ett antal hyresbostäder som ägs av kommunen

Butik

Vargen Livs

IT

Egen byaserver och domännamn

Miljö & Natur

Fina tallhedar runt byn många fiskemöjligheter i tjärnar och Piteälven

Nyhetsbrev

Egen tidning som kommer ut ca 10 ggr /år

Samlingslokaler

Folketshus har fina lokalerIntressef. äger slöjd och bastu lokalen vid skolan. Varje fredag är det byabastu. Slöjden hyrs av skolan och används för olika studiecirklar

Skola

Friskola "Forsen" åk 1-6Skolbygnaden ägs av Fastighetsbolaget i byn

Studiecirklar

Vi sammarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan

Tagit emot studiebesök

Till Finnforsens kraftstation i Västerbotten, för att se hur de marknadsför deras gamla kraftverk

Trivsel/Fester

Folketshus Föreningen har fina lokaler för fester och andra träffar

Turism

Sikfors Camping, Gamla kraftverket

Ungdomsverksamhet

SSK har ett damfotbollslag, elljusspår, grusplan/gräsplan hokeybana

Vandrings- & Ridleder

En karta har upprättats för ryttare och gående/skidåkare för att undvika konflikter

Vägar/Mackar

Vägen genom byn är numera enskild väg, men sköts av kommunen som också sköter det ekonomiska. Vi fick vägen belagd av vägverket innan övertagandet

Äldreomsorg

Hemtjänsten fungerar bra har eget kontor i byn