Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Folkunga Byalag

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1999

Finns i

Östergötlands län
Mjölby kommun
Väderstad distrikt

med 1000 invånare.

Adress


Kontaktperson

Kent Kärrlander
Folkunga Byalag
Box 202
590 21 Väderstad

Tel. 1: 0707-426377

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Vi genomförde den 7 maj en vårdag med en mängd aktiviteter för att "liva" upp byn ca 15 hantverkare plus loppis. Detta kan bli en återkommande aktivitet

Bad/Idrottsplats

I ett Leaderprojekt planerar vi att anlägga en konstgräsmatta för 7-manna fotboll innan semestern 2011. Vi har nu fått positivt beslut från Leader Folkungaland vi väntar nu på besked från Länsstyrelsen. Nu har vi fått beslut även från Länsstyrelsen så nu väntar vi på nästa gej och det är ett bygglov från Mjölby komun, alltid något att vänta på!! Bygglovet avser en nybbyggnation av en service anläggning vid det gamla hederliga dansstället Änga i Väderstad.

Bostäder

En ny detaljplan har tagits fram av Mjölby kommun där det planeras för möjligheter att bygga ett 40-50-tal hus på ett nytt projekterat område.

Butik

Vi har ICA Marcus som är byns knutpunkt. Till det har vi restaurang med Östgötamästaren i att göra mat. Vårt Konditori är välkänt i hela Östergötland för sitt utsökta bröd.

IT

Fiberkabel finns framdragen i byn men alla har inte nappat på det utan många kör med ADSL

Kommunikationer

Fördelen med Väderstad är närheten till E4, bara 2 km härifrån. Det innebär snabba kommunikationer mot Stockholm och Göteborg samt mot Helsingborg.

Kultur

Vi planerar en upprustning av vårt danspalats Änga. Avsikten är att göra den mera tillgänglig genom att bygga en modern sanitetsanläggning. Det finns med i det paket som blivit beviljat medel från Leader FOlkungaland. Detta kommer att förverkligas under 2012

Lokal utvecklingsplan

Ja, text kommer

Miljö & Natur

Vår bygd är mitt i ett landskap fyllt av gamla fornlämningar så ingen får sätta sin spade i jorden utan att den är kontrollerad ur arkeologisk vinkel.

Skola

Ja, vår skola har Åk 1-5 och har ca 100 elever.

Stimulera inflyttning

Se ovan

Ungdomsverksamhet

Ja, just nu är det jättemånga ungdomar som deltar i fotbollen. Speciellt på tjejsidan har intresset ökat markant. Bättre komme det att bli när vi får konstgräsplanen klar.

Vägar/Mackar

Ja, närheten till E4 betyder mycket bara 2 km till den. Vi har en mack QSTAR

Äldreomsorg

Ja, Folkungagården är en modern anläggning för de äldre

Uppdatera förening

Anmäl förening